ISO 9001 BELGESİ KAMPANYA
DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ...?
GSM: 0532 131 55 58 TEL: 0312 328 16 32
CE Belgesi Nasıl Alınır At Uygunluk Beyanı Kim Verir Fiyatı
İçindekiler
CE Belgesi Nasıl Alınır
CE Belgesi Nasıl Alınır Fiyatı Maliyeti Veren Firmalar Kuruluşlar Yenileme Belgelendirme Firmaları Ankara AT uygunluk Beyanı Teknik Dosya Danışmanlık Fiyatları Sertifikası Yenileme Belgelendirme Firmaları Kuruluşları Teknik Dosya Hazırlama Ce Sertifikalandırma Nereye Başvurulur Ne Kadar Sürer
CE Belgesi Nasıl Alınır Uluslara Arası Akretidasyona Sahip Nando veya Türkakdan Onaylı Yetkili kuruluşlardan belge Alınabilmektedir. Öncelik Ce belgesi Alına bilmesi için ürünün Teknik bilgisi ve kullanım Alanları gibi Ürün Kreterlerlerin Belirlenmesi Gerekmektedir ve Buna müteakip Fiyat Çalışması Yapılır, ayrıca Firmanın Danışmanlık Hizmeti Alması gerekmektedir.
CE AT uygunluk belgesi
CE Belgesi nasıl alınır ürün ile ilgili Avrupa Topluluğu tarafından bildirilen yönergelerle ilgili olan direktif ve bu direktifler doğrultusunda önceden belirlenmiş olan kalite standartlarının karşılandığını belirten belgenin genel adıdır.
Başka bir deyişle üretici kuruluşların, üretiikleri ürünler ile ilgili temel sağlık ve güvenlik konularına uyduklarını belgelendiren belgedir. Bu belgenin düzenlenmiş olması üreticinin ürünlerinini üzerine CE damgası basma hakkı tanır.
CE AT uygunluk belgesi Avrupa Birliği’nin ilgili yasalar çerçevesinde 1985 yılında benimsediği kurallar ve yönergelerin bütününü kapsamaktadır.
Bu işarete sahip olan ürünler, Birliğin Yeni Yaklaşım Politikası ile çerçevelenmiş direktiflere bağlı olarak gereken sağlık ve güvenlik normlarına uygun olarak üretilmiştir. CE, fransız dilinde, Avrupa kurallarına uygunluk anlamına gelen “Conformite Europeenne” sözcüklerinin kısaltması olarak kullanılmaktadır.
CE belgesi nasıl alınır sahip ürünler tüketicilere bilinenin aksine kalite konusunda güvence vermemektedir. Bu belge yalnızca o ürünün Avrupa Normlarınca belirlenmiş belli başlı asgari kalite standartlarına sahip olduğunu gösterir.
Bir Avrupa Topluluğu ülkesinde bir ürünün satılması ancak üzerinde CE belgesinin bulunmasıyla mümkündür. Bu işaret üretici firmalar tarafından ürünlere iliştirilmektedir.
Şimdiye kadar Avrupa Birliği’ne ihracat yapan firmaların bir zorunluluk olarak almak zorunda kaldığı belge, Avrupa Birliği Uyum yasaları çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye’de iç pazara sürülen tüm ürünler içinde geçerli olacak bir asgari kalite standartıdır.
Peki CE AT uygunluk belgesi hangiürünlerde kullanılmak zorundadır; Tıbbi cihazlar, diagnostik tıp cihazları, oyuncaklar, alçak gerilim cihazları, inşaat malzemeleri, gaz yakan cihazlar, telekomünikasyon terminal cihazları, gezi amaçlı tekneler, otomatik olmayan tartı aletleri, patlayıcı ortamda kullanılan teknik ekipmanlar, basınçlı kaplar, kişisel korunma cihazları, sıcak su kazanları, asansörler, dondurucular, sivil olarak kullanılan patlayıcılar ve makineler bu belgeye sahip olmak zorundadır.
CE belgesi ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği ile ilgili temel gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını göstermesi açısından öneme sahip bir belgedir.
CE Belgesi Fiyatı sahip olarak satışından üretici kuruluş sorumludur. Eğer sözkonusu ürününü üreticisi Avrupa Birliği dışında bu ürünü üretiyorsa, bu sorumluluk ithalatçı firmanın yerine getirmesi gereken bir koşul olmaktadır.
Ürün ile ilgili olarak CE belgesinin alınması öncesinde firmaların o ürünlere ait Avrupa Birliği tarafından belirlenmiş yeni yaklaşım direktiflerini belirlemesi gerekmektedir. Ayrıca bu direktiflerle ilgili olarak mevcutsa uyumlaştırılmış Avrupa Standartları’nın neler olduğu saptanmalıdır.
CE AT uygunluk belgesi Nedir
Bakıldığında sektördeki rekabet ortaya çıkmaktadır. Ce belgelendirme işlemi yetkinlik ve tecrübe isteyen bir iş olduğundan firmanızın problem yaşamaması için yönetmeliklere ve ürüne hakim mühendisler tarafından danışmanlık hizmeti almanız tavsiye edilmektedir.
özkan belgelendirme CE Belge veren Firmalar olarak Ankara da mühendislerden oluşan ekibiyle size hizmet vermektedir. En uygun fiyatlarla en kısa sürede belgelendirme hizmeti verilmektedir. Firmamız Türkiye genelinde hizmet vermektedir.
Ce Belgesi almak ve ce işaretini ürüne iliştirmek için yapmanız gerekenler öncelikle ürününüzün hangi yönetmelik veya yönetmelik kapsamında olduğunu belirleme ile başlar, ürünün yönetmeliği belirlendikten sonra en güncel yönetmelik incelenerek ürünün standardları tesbit edilir belgelendirmenin hangi modül üzerinden yapılacağına karar verilir, gerekli testler belirlenir, ürünün teknik resimleri ve kullanma klavuzu incelenir, teknik dosya oluşturulması işlemi yapılır ve en son olarak denetim raporlama ve ce belgelendirme işlemi gerçekleştirilir. Ce belgesi veren Firmalar olan OZKAN belgelendirme bu hizmetleri sizin için gerçekleştirmektedir.
CE Belgesi için Başvuru Evrakları
Üretici firma hakkındaki temel bilgiler
•Ürünün teknik bilgilerinin ter aldığı etiketi yada plakası
•Ürünün kullanım amacı
•Varsa Test Raporları.
•Üretimde kullanılan ulusal ve uluslar arası standartlar listesi
•Tedarik listesi,
•Tedarik ürünler CE Kapsamında ise sertifikaları ve test raporları
•CE Uygunluk Deklarasyonu.
•Ürünün kurulma, ayarlanma, çalıştırma, bakım ve taşıma faaliyetlerine ilişkin detaylı açıklamalar
•Ürünün tüm elektrik/hidrolik/pnömatik komponentlerinin üreticileri, kod numaraları, teknik özellikleri ve varsa yetkili bir kurum tarafından daha önce test edilip onaylandığına ilişkin sertifikaları.
•Ürünün tüm elektrik/hidrolik/pnömatik sistemlerinin devre şemaları
•Ürünün mevcut kullanma kılavuzu
CE Belgesi Teknik Dosya Hazırlama
Ürüne ait genel tanımlama, ürünün çalışmasını açıklayan tanımlamalar,
Malzeme listesi (üretimde kullanılan veya kullanılırken sarf malzeme gibi kullanılan örneğin kum,mürekkep gibi) isim ve analiz raporları
Tasarım ve üretime ait çizimler, parçalar, modül ve devrelerin şemaları ile çalışma prosedürüne ait bilgiler,
Uygulanan uyumlaştırılmış standartların bir listesi, bu standartların uygulanmadığı veya uygulanamadığı hallerde, teknik düzenlemenin temel gereklerini karşılamak üzere benimsenen çözümlerin açıklamaları,
Yapılan tasarım hesaplamalarının ve gerçekleştirilen muayenelerin sonuçları,
Test raporları, risk analizleri,
Türkçe veya orijinal kullanma kılavuzları,
Kalite Yönetim Sistemi (Ürünle ilgili yönetmelikler öngördüğü taktirde ISO 9000 Kalite Yönetim Sistem belgeleri),
Ürüne ait Türkçe veya İngilizce montaj kılavuzu,
Ürünün tasarımı veya üretimdeki muadil malzeme ve hammadde değişiklikleri ve bu değişiklikler sonrası ürün güvenliği testleri ile ilgili sonuçlar
Uygunluk Beyanı.
CE BELGESİ DANIŞMANLIK KAMPANYA
DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?
GSM: 0532 131 55 58 TEL: 0312 328 16 32