+90 312 328 16 32

Sosyal Medyada Biz}

ISO 9001 BELGESİ KAMPANYA
DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ...?
GSM: 0532 131 55 58  TEL: 0312 328 16 32

Marka Tescil Fiyatı Maliyeti Nasıl Alınır Tescil Belgesi Ankara

Marka Tescil Fiyatı Maliyeti Nasıl Alınır Tescil Belgesi Ankara

Marka Tescil

Marka Tescil Ne işe yarar Kuruluşlar Ankara Sertifikası Yenileme Kaç Para Nedir Ucuz Tse Fiyatı Maliyeti Danışmanlık Ara Denetim Fiyatları Maliyetleri Ücretlendirme Kim Verir Nereden Nasıl Alınır Sertifikası İstanbul Belgelendirme Kuruluşları Kim Verir Ne işe Yarar veren Firmalar kim verir

Marka Tescil Nedir

“Bir işletmenin mal veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajlan gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir.

“Marka, mal veya ambalajı ile birlikte tescil ettirilebilir. Bu durumda mal veya ambalajın tescili marka sahibine mal veya ambalaj için inhisarı bir hak sağlamaz.

Tescilli bir markanın ayırt edici karakterini değiştirmeden, farklı unsurlarla kullanılması, markayı kullanma kabul edilir. Tescilli bir marka, başkasına devredilebilir, miras yoluyla intikal edebilir, kullanma hakkı lisans konusu olabilir, rehin edilebilir ve teminat olarak gösterebilir.

Neden Marka Tescili

Uzun yıllardan beri gündemde olmasına karşın, ülkemizde, gümrük birliğine de üye olduktan sonra, yurt dışından çok sayıda ikâme malların/hizmetlerin yurt içine girmesiyle artan rekabet nedeniyle yeni yeni kendini bulan bir uygulama marka.

Piyasada aynı üründen/hizmetten çok sayıda olması, ürün/hizmet sahiplerini bir şekilde kendi ürünlerinin tanınmasını sağlayacak çalışmalar yapmaya itmektedir.

Bunun için en uygun yol ise, ürünlerini/hizmetlerini diğerlerinden ayıracak adlandırmalar/işaretler kullanmak; yani, ürünlerine/hizmetlerine bir marka belirlemektir.

Marka Çeşitleri

Ticaret Markaları: Bir işletmenin imalatını ve /veya ticaretini yaptığı mallan, başka işletmelerin mallarından ayırt etmeye yarayan işarettir

Hizmet Markaları: Bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir. Birden fazla gerçek veya tüzel kişi, birlikte kullanmak istedikleri markayı ticaret markası ve/veya hizmet markası olarak ad veya unvanlarını başvuru formu üzerindeki başvuru sahibi bölümüne birlikte yazarak başvuru yapabilirler.

Garanti Markaları: Marka sahibinin kontrolü altında bir çok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işarettir

Ortak Markalar: Üretim veya ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan,bir gurubun mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir.

Marka Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Bir işaretin marka olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekir.

BunlarAynı veya aynı türdeki mal veya hizmetle ilgili olarak tescil edilmiş veya daha önce tescil için başvurusu yapılmış bir marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer olan markalar,Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin yapıldığı zamanı gösteren veya malların ve hizmetlerin diğer karakteristik özelliklerini belirten işaret ve adlandırmaları münhasıran veya esas unsur olarak içeren markalar,

Ticaret alanında herkes tarafından kullanılan veya belirli bir meslek, sanat veya ticaret grubuna mensup olanları ayırt etmeye yarayan işaret ve adları münhasıran veya esas unsur olarak içeren markalar,

Marka Seçimi Marka Oluşturma
Marka, ticari bir varlıktır. Ama aynı zamanda, marka, bir pazarlama mesajı da taşır. Markanız, ürününüzün, pazardaki rakiplerinden en önemli ayrım noktalarından biridir ve o nedenle, doğru mesajı içermelidir.
Marka Başvurusu Tescil Süresi
Marka Benzerlik Resmi Araştırması Markanızın tescil edilme şansını %90 seviyesine çıkarmak için benzerlik resmi araştırması yaptırmadan tescil başvurusuna izin vermeyiniz.

Başvurusu Dosyasının Hazırlanması: Marka sahibi bilgileri, Marka ve eşya listesi bilgileri, Vekil bilgileri, , marka logosunun hazırlanması, eksiksiz, doğru ve zamanında yapılmış bir başvuru için bilgi ve tecrübeye ihtiyaç vardır.

Marka Tescil

ÖZKAN DANISMANLIK UZMAN KADROSUYLA BAŞVURUNUZAN HAZIRLANMASINDAN MARKANIZIN TESCİLİNE KADAR İZİN YANINIZDA

Tpe İnceleme Ve Araştırma Süresi
TPE marka uzmanı, şekli incelemeyi yapar, tamamlanması gereken noksanlık varsa 2 ay süre vererek tamamlanmasını ister.

Eksiklik yoksa, marka tescil kriterlerine göre incelemesini tamamlar, tescil edilebilir olduğuna karar verirse resmi marka bülteninde ilanına karar verir. Tescil edilemeyeceğine karar verirse, gerekçesini belirterek reddeder.

Tpe Kararına İtiraz Süresi
Vekiliniz, Uzmanın red sebeplerini haklı bulmazsa, kendi kanıtlarını gerekçelerini bir dosya halinde hazırlar, müşterinin talimatını alarak itiraz eder.

İtiraz birimi, vekilin itirazlarını haklı bulursa resmi marka bülteninde ilanına karar verir. Haklı bulmazsa uzmanın red kararını onaylar.

Tpe Ydk İtiraz Süresi
İtiraz kurulu ret kararını onaylarsa, Vekiliniz “YİDK” yeniden inceleme ve değerlendirme kurulu nezdinde firmanız adına son itiraz hakkını kullanır. Bu makam son itiraz kurulu nezdinde itiraz hakkınızı kullanır. YİDK, kararını olumlu yönde verirse, resmi marka bülteninde ilana çıkarır.

Üç ay ilanda kalır. Bu süre içinde marka sahiplerinin itirazları beklenir. YİDK olumlu yönde karar vermezse, markanız reddedilir.

Mahkeme Süreci
YİDK kararlarına karşı itiraz edilebilecek merci, İhtisas mahkemeleridir.YİDK kararının tebliğ tarihi itibariyle 2 ay içinde dava açılmalıdır. İhtisas mahkemelerinin kararı ve yargı süreci marka hakkını sahibine teslim eder.
Resmi Marka Bülteninin İtiraz Süresi
Resmi marka bülteninde ilanın yasal süresi 3 aydır. Bu süre, marka tescil ve başvuru sahiplerinin ilan edilen markaya karşı haklarını koruyabilmeleri için itiraz etme süresidir.

İlan süresi içinde itiraz gelmezse, TPE marka tescil harcının yatırılması için Vekile yazı yazarak süresi içinde yatırılmasını ister. Vekil Tescil harcını yatırarak Marka tescil belgesinin düzenlenmesini TPE’den isteyen başvurusunu yapar. Ortalama 30 gün arasında Marka tescil belgesi çıkar.

itiraz Süresi

Resmi Marka Bülteninde, daha önceki hak sahipleri kendi markalarına benzer bularak itiraz edebililer. İtiraz edilmesi halinde TPE uzmanı itirazı inceler, itirazı haksız bulursa bunu itiraz sahibine bildirir.

İtiraz sahibinin, bildirim tarihinden itibaren 2 ay içinde tekrar itiraz etme hakkı vardır. İtiraz sahibi bu hakkını kullanmaz ve tekrar itiraz etmezse, TPE, iki ayın sonunda markanın tesciline karar vererek, tescil harcının yatırılması için vekilinize yazı yazar.

Tekrar itiraz Edilirse
tiraz ederse dosyanızın Yeniden inceleme ve Değerlendirme Kurulu (YİDK)’na sevk edilir. Nihayi karar bu kurulda alınır.TPE uzmanı itirazı haklı bulursa, marka başvurunuzu reddeder. Red kararının bildiriminden 2 ay içinde karara itiraz başvurusu yapılabilir.
Red Kararına İtiraz
vekiliniz, itiraz edenin delilleri ile firmanızın delillerini karşılaştırarak karşı itiraz dosyasını hazırlayarak TPE’ye başvuru yapar.TPE uzmanı, taraflardan gelen yazılar ve delilleri inceleyerek kararını verir. Kararı yine aynı ise dosyanızı TPE’nin en üst kurulu olan Yeniden inceleme ve Değerlendirme Kurulu (YİDK)’na sevk eder. YİDK İtiraz edeni haklı bulursa markanızı geekçelerin belirterek reddeder.
Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu Süreci
İtiraz sebeiyle reddedilen marka hakkınızı kazanmak için vekiliniz “YİDK” yeniden inceleme ve değerlendirme kurulu nezdinde firmanız adına itiraz son hakkını kullanır.

Bu makam son itiraz merciidir.YİDK, olumlu karar verirse, markanızın tesciline karar verir. İlgili daire tescil belgesi düzenleme harcı yatırılması için süre veren yazısını vekilinize gönderir.Vekiliniz tescil harcını yatırır, varsa eksik evrakı ile birlikte TPE’ye başvurusunu yaparak tescil belgesinin düzenlenmesini ister. Ortalama 30-60 gün arasında Marka tescil belgesi çıkar.

Yenileme İşlemleri
Marka koruma süresi 10 yıldır. Süresi sona eren marka yenilenebilir. Yenileme süresi 10 yılın bitimine 6 ay kala yapılırsa ödenecek harç düşük olacaktır. 10 yılı 6 ay geçtikten sonra yapılan müracaatlarda geçerlidir. Ancak yatırılacak olan harç miktarı artar.
Adres Unvan Ve Nevi Degişiklik

1.Marka Tescil Belge Aslı

2.Vekaletname.

3.Harç ve ücret ödendi belgesi aslı

Devir Sözleşmesinin Hazırlanması Ve Sicile Kayıt işlemi

1.Devir sözleşmesi (noter tasdikli)

2.Marka tescil belgesi aslı

3.Vekaletname.

4.Harç ve ücret ödendi belgesi aslı

Lisans Sözleşmesinin Hazırlanması Ve sicile Kayıt işlemi

1.Lisans sözleşmesi (noter tasdikli)

2.Marka tescil belgesi aslı

3.Vekaletname.

Verasert İntikal

1.Mahkeme kararı

2.Marka tescil belgesi

3.Vekil var ise mirasçılara ait Vekaletname (noter tasdikli)

4.Harç ve ücret ödendi belgesi

Tescilli Marka Takibi
1.Vekaletname. İtiraz İşlemi: 1.Vekaletna

 


MARKA TESCİL DANIŞMANLIK KAMPANYA

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZLERİ ARAYINIZ…?

GSM: 0532 131 55 58  TEL: 0312 328 16 32


basvuru formu

5.858 kez görüntülendi
Call Now Button